Le Delizie dell’Alcantara

etnaweb

logo_ledelizie

Le Delizie dell’Alcantara is a young family firm that produces dried pasta with homemade method, the pasta factory is located in Moio Alcantara, a small town in Sicily, on the slopes of  Etna in the Valley of the Alcantara , which is protected by the River Park with the same name.

Microclimate, flora, fauna and its water above all, which gushes out of the volcanogenic springs, make this territory of Sicily unique, either for its naturalistic beauty or for the quality of its products that the Factory produces.

 Our protrotaduction of dried pasta, suits the demanding consumer, who requires a product with optimal organoleptic and nutritional qualities, our promise is pointing out the characteristic qualities of “homemade pasta”.

Fairs & Events

2010  Catania – Etnapolis |

2011       Anuga – Cologne |

2015              Milano – Expo | Partecipazione attraverso il Cluster BIOMEDITERRANEUM di Regione Siciliana con argomento «Nutrire il pianeta, energia per la vita» l’alimentazione, dall’educazione alimentare alle tematiche legate agli OGM.

2016             Cibo Nostrum | “Eccellenza enogastronomiche siciliane e del Mediterraneo» ideata e realizzata dalla Associazione Provinciale Cuochi Etnei in collaborazione con la Federazione Italiana Cuochi, ha l’obiettivo di promuovere i prodotti tipici di qualità ed il turismo enogastronomico ai cultori del gusto e non solo, creando sempre più interesse attorno all’eccellenza del nostro territorio.

2016 Castiglione di Sicilia | G.A.L. «Terre dell’Etna e dell’Alcantara» incontro tra operatori turistici, vitivinicola, agroalimentare con i Bayer cinesi.

testata

 

 

Portali

cover-vinit logo-parks-it